Selecteer een pagina

Veel gestelde vragen

Online Trainingen en Meditaties

Vragen die eerder gesteld zijn specifiek over of gedurende de trainingen vind je hieronder. Staat je vraag hier niet tussen, dan kun je je vraag stellen via contact@liveyourheartschool.com.

Antwoorden op meer algemene vragen die eerder gesteld zijn aan Live Your Heart School vind je hier.

Hoe onthoud ik om mijn oefeningen dagelijks te doen?

Een paar heel praktische tips om jezelf eraan te herinneren dagelijks je oefeningen te doen:

  • Dankbaarheidsoefening: leg je boekje op een plek waar je elke dag komt (wc?!)
  • Oefeningen bijvoorbeeld affirmaties: plak een briefje met de zinnen op de spiegel in de badkamer waar je (als het goed is) in kijkt bij het tanden poetsen.
  • Of: maak een reminder voor beide dingen met bijvoorbeeld een wekker in je telefoon.

Naast heel praktische tips gaat deze vraag ook over het volgende.
Hoe belangrijk vind jij jezelf? Het is goed even wat tijd te nemen en hierop te reflecteren. Maak bijvoorbeeld een lijstje met mensen en dingen die belangrijk voor je zijn. En kijk eens hoe hoog jij op je lijst voorkomt. Kom je er überhaupt in voor?
Je bent een training begonnen, dus waarschijnlijk weet je al dat het goed is voor jezelf te zorgen. Deze training is hierin een mooie stap. Let er ook op dat je prioriteiten stelt/gaat stellen. Dat je keuzes maakt en verantwoordelijkheid neemt voor jezelf, voor jouw leven, je eigen welzijn en je eigen levenskracht en energie.

Na hoeveel tijd is het wijs verder te gaan met de volgende module?

Mooie vraag!

Het doel van de trainingen is dat je je eigen kracht ontdekt, leert hoe je daarbij (terug) komt en in balans blijft.

Ik bied je daarvoor theorie en oefeningen. Om duurzaam baat te hebben bij de training die je nu doet is het goed als je je de oefeningen die goed voor je werken eigen maakt. Dat je ontdekt door uit te proberen wat voor jou werkt en wat minder. Wat minder werkt kan ook nog een mooi onderzoek zijn op zichzelf. Waarbij je kunt gaan ontdekken wat maakt dat deze oefening minder werkt. Waarop word je getriggerd bijvoorbeeld?

De meeste mensen hebben wat tijd nodig om oefeningen te leren kennen, te ontdekken wat ze doen en ze op te gaan nemen in hun leven. Te integreren. Daarom raad ik aan de volgende module te starten een tot drie weken nadat je de vorige hebt afgerond  Dat geeft je wat tijd en letterlijk speelruimte om met de oefeningen te werken en te ervaren wat ze doen. Door na max 3 weken weer met de volgende module te beginnen, houd je ook focus op wat je aan het doen bent en verwatert het niet.

Ik voel me moe, verdrietig,... tijdens en/of na de oefeningen. Is dat normaal?

Alles is energie. Energie wil in beweging zijn en gaat nooit verloren. Energie kan wel vast zitten en ook omgevormd worden. Dat kan betekenen dat je door de oefeningen te doen ‘bijwerkingen’ kan krijgen tijdens of na de modules. Bijvoorbeeld doordat oud verdriet dat vast zat in beweging komt. Voorbeelden van ‘bijwerkingen’ kunnen zijn:
Moe, verdrietig, boeren, gapen, rommelende darmen, gevoel van een dichte keel, bepaalde sensaties van je lichaam zoals tintelingen, koude rillingen of kortdurende pijn, verkwikt, wakker, heel energiek zijn…
De oefeningen en theorie maken dat er dingen in je energetische, emotionele, mentale en ook in je fysieke lichaam aangeraakt/geraakt worden. Deze dingen willen loskomen, bekeken en/of getransformeerd worden.

Als je dit merkt bij jezelf, of als je iemand anders hier over hoort, is ons advies:

  • Doorloop altijd de hele module. De module is zo opgebouwd dat er balans is in de oefeningen, afvoeren en later het opvullen van de vrijgekomen ruimte bijvoorbeeld.
  • Neem tússen de modules tijd om de oefeningen en de betekenisvolle acties te doen. Gun jezelf zeker ook de rust om wat er gebeurt een plek te geven, te verwerken en te integreren.
  • Zorg ervoor dat je de volgende module binnen 1-3 weken doet. Dit geeft je ruimte om te verwerken en houdt je ook in beweging.
  • Blijf goed water drinken, dit helpt met afvoeren van vrijgekomen afvalstoffen en doorstroming.

Echter, als je last krijgt van ‘bijwerkingen’ die aanhouden en echt niet prettig voelen, stop dan met de module en neem contact op met me of kijk of je vraag staat bij veel gestelde vragen.

Let op: geen van de in de trainingen beschreven methoden dienen ter vervanging van medisch advies of behandeling. Het is ter ondersteuning en niet ter vervanging van de reguliere medische gezondheidszorg. Medische behandelingen en voorgeschreven medicatie kunnen uitsluitend in overleg met de behandelende arts en/of specialist worden aangepast of beëindigd. Voor meer informatie zie de algemene voorwaarden.

Ik blijf tobben met 'niet vergeten' om oefeningen te doen, ik word geleefd. Hoe zorg ik dat ik het toch ga doen? Ik vind het zo slecht van mezelf.

Het slecht vinden van jezelf helpt je niet. Dus wees zo compassievol mogelijk met jezelf en geef jezelf soms een liefdevolle schop onder je kont.
Het punt is dat je verantwoordelijkheid neemt voor jezelf, voor je eigen welzijn. Kies voor jezelf, voor je eigen welzijn.

Adem in en uit en stel jezelf de vraag: Welk voordeel heb ik om de oefeningen niet te doen? Neem het eerste antwoord dat in je op komt en schrijf het op. Adem weer in en uit en stel jezelf de vraag: Wat heb ik nodig om de oefeningen wel te doen? (inbouwen in routine bijvoorbeeld)

Welke concrete haalbare heel kleine actie kan je met jezelf afspreken om dit te doen? (bijvoorbeeld: morgenochtend start ik met 3x in en uitademen op de rand van m’n bed, dit doe ik 5x in een week). Mocht je het een keer vergeten, dan begin je de volgende dag gewoon weer opnieuw, tot het wel lukt.
Wil je hier meer directe help mee, boek dan 1op1sessies bij mij via loveenergiewerk.nl.

Waar ik tegenaan loop is dat ik mijn voelsprieten uitzet (thuis en op het werk) en vergeet hoe het met mezelf is. Aan het eind van de dag ben ik vol en vermoeid.

‘s Ochtends doe ik de oefeningen en ‘s avonds ben ik toch moe en vermoeid.

Voelsprieten uitzetten kunnen heel goed een overlevingsmechanisme zijn, omdat het maakt dat je voelt wat er in je omgeving gebeurt. Hier kun je vervolgens wat mee (of niet). Alleen hebben wij als mens vaak niet geleerd hoe je dit kunt doen op een manier waarmee je ook goed zorgt voor jezelf. Vaak gaat het gepaard met loslaten van je eigen bescherming: je gronding en je lichtlichamen/ je aura.

Het is heel goed mogelijk goed in te voelen in de omgeving én jezelf te beschermen, waardoor je in het moment bij jezelf kunt blijven. Dit vraagt wel oefening als je je hier nog niet zo bewust van bent. Focus een paar keer per dag op je lichtlichaam, maak het sterker en geef het een kleur/of structuur aan de buitenkant die jou helpt met je bescherming. Zorg ervoor dat je aura onder je voeten door de grond heen loopt (om te gronden). Vertrouw erop dat je je voelsprieten hebt, het is een talent. Experimenteer, probeer en speel. Wat gebeurt er als ik de bescherming niet heb? Wat gebeurt er als ik een andere kleur inzet? Wat gebeurt er als ik m’n gronding anders doe? Via de stuit of de voeten bijvoorbeeld?

Blijf je met vragen zitten, zet dan je hart-intuïtie in. Vraag jezelf na één keer bewust in- en uitademen en pak het eerste antwoord dat in je op komt: Wat heb ik nodig? (of welke vraag voor jou ook relevant is op dat moment)

Het is al mooi dat je je bewust wordt en er mee aan de gang gaat. Bewustzijn kan maken dat er ook weer nieuwe of oude dingen naar voren komen waarvan je dacht dat het klaar was. Alles komt in beweging. Zorg in dit proces heel liefdevol en bewust voor jezelf. Ben je moe, kies dan voor jezelf en ga slapen, wandelen, een oefening uit de training doen of wat voor jou fijn is.

Kom je er niet uit en wil je hier meer directe help, boek dan 1op1sessies bij mij via loveenergiewerk.nl.

 

Wat kan ik doen als ik steeds afdwaal?

Afdwalen mag, ook tijdens een meditatie. Als je voelt dat je afdwaalt, ga terug naar je ademhaling, 3x heel bewust in en uitademen. Dan ga je uit je hoofd en naar je hart.

Merk je dat je moet denken aan wat je nog moet doen de dag, week en wat er allemaal op je lijstjes staat, begin dan voor dat je gaat mediteren of een oefening doet alles op te schrijven op een papiertje en ga daarna beginnen. Gebeurt dat tijdens de oefening. Stel je voor dat je de gedachte in een wolk pakt en deze langs je heen zweeft van links naar rechts uit je beeld.

Wees niet te hart voor jezelf. Neem aan dat je afdwaalt en probeer met bovenstaande tips te werken en zo zal je zien dat het steeds beter gaat. Het is al mooi dat je je bewust wordt en er mee aan de gang gaat. 

Kom je er niet uit en wil je hier meer directe help, boek dan 1op1sessies bij mij via loveenergiewerk.nl.

 

Hoe lang is deze training beschikbaar?

De trainingen zijn tot 6 maanden na de dag van je aankoop tot je beschikking. Je hebt dus ruim de tijd de oefeningen uit de video’s te herhalen, de materialen in te zien en dat wat voor je werkt te integreren.